Rabu, 18 November 2015

Natural Health Works For Me

Natural Health Works For Me

Mengapa perlu anda berminat dalam kesihatan semula jadi? Beberapa tahun lalu, saya telah bertanya diri sendiri soalan yang sama. Apabila saya membesar di Montana, hidup saya telah dimakan dengan sukan. Saya suka menjadi olahraga. Saya bermain dengan baik di sekolah, tetapi fikiran saya adalah kebanyakannya pada bermain bola keranjang, atau pergi bermain golf.

Saya tidak berminat dalam bagaimana badan saya berfungsi, atau apa jenis makanan yang perlu saya makan. Ibu saya suka bakar, jadi tabiat pemakanan saya bukan yang terbaik, sebenarnya saya tidak pernah mempunyai sekeping roti gandum sehingga saya berumur 25 tahun.

Perkara yang baik adalah bahawa tidak ada orang dalam keluarga saya salai atau minum, jadi saya tidak pernah terpaksa berhadapan dengan salah seorang daripada mereka yang masalah. Saya melakukan belajar awal dalam hidup untuk minum Pepsi, dan jika saya akan tahu ketika itu apa yang ia lakukan untuk badan saya, mungkin saya tidak akan mempunyai begitu banyak. Apabila anda masih muda, tidak banyak masa dihabiskan memikirkan bagaimana anda akan rasa apabila anda berusia 60 tahun. Usia tua mungkin akan menjadi lebih mudah bagi kebanyakan orang jika mereka sedar apa yang mereka lakukan kepada badan-badan mereka dengan beberapa pilihan yang mereka telah membuat pada awal kehidupan.

Bermain sukan, saya sentiasa mempunyai beberapa kecil menyakitkan, tetapi mereka menjadi dibesarkan dengan usia. Arthritis adalah sesuatu yang kebanyakan orang ke tahap yang tertentu apabila mereka sampai ke umur tertentu, dan perkara yang menyedihkan adalah bahawa banyak ia boleh dielakkan dengan pilihan yang lebih baik.

Setiap orang telah mendengar minum lebih banyak air, tetapi berapa ramai orang yang benar-benar melakukannya? Biasanya, hanya fanatik kecergasan. Tubuh manusia terdiri sebahagian besarnya daripada air dan oleh kerana ia digunakan, ia perlu diisi semula. Saya selalu berfikir bahawa saya pelindapkejutan dahaga saya dengan meminum pop, tetapi tidak pernah benar-benar dianggap berapa banyak kekotoran saya meletakkan ke dalam badan saya.

Kebanyakan orang di dunia tidak minum air yang cukup bersih untuk mempunyai tubuh mereka berfungsi dengan cekap. Ia seperti kereta anda tidak berjalan pada semua silinder. Perkara yang menarik adalah bahawa ia adalah ubat yang mudah. Hanya mula minum air sepanjang hari, dan anda akan berasa lebih baik, tetapi anda juga akan mempunyai lebih banyak tenaga.

Makan sayur-sayuran anda adalah sesuatu yang kebanyakan kanak-kanak diberitahu, tetapi tidak pernah benar-benar mengapa yang sepatutnya. Sejak memanaskan makanan di atas 116 darjah memusnahkan kebanyakan nutrien, dan kebanyakan orang tidak makan sayur-sayuran mentah yang cukup, maka tidak menghairankan kita hidup dalam masyarakat yang sakit.

Saya tidak pandai makan sayur-sayuran, tetapi saya telah mendapati bahawa ia adalah sangat mudah untuk jus. Dengan jus, kombinasi buah-buahan dan sayur-sayuran boleh menjadi seperti yang anda boleh mencari rasa yang boleh anda minum. Manfaat jus adalah dengan makanan mentah, anda mendapat semua nutrien streaming. Cara yang paling mudah untuk mendapatkan semula kesihatan yang baik adalah melalui jus, terutama banyak sayur-sayuran. Wheatgrass adalah salah satu sayur-sayuran yang terbaik untuk mendapatkan nutrien yang diperlukan.

Saya adalah seorang pemain golf profesional, dan pembina rumah, jadi saya sentiasa mempunyai tahap yang tinggi aktiviti fizikal. Saya tidak tahu apa yang ia adalah seperti untuk menjadi kentang sofa. Ia tidak sukar bagi saya untuk menjalankan, atau berjalan di mana sahaja saya perlu pergi. Senaman adalah penting untuk mempunyai kehidupan yang sihat, tetapi anda perlu mula perlahan-lahan, dan membina untuk latihan yang lebih bersungguh-sungguh. Untuk kekal sihat ke dalam usia tua, mencari satu latihan yang boleh anda lakukan secara konsisten.

Hidup ini sukar kebanyakan masa, tetapi jika anda boleh mencari matlamat, sebab untuk hidup, dan kemudian berfikir fikiran positif, bercakap perkara-perkara sahaja yang baik, dan mengelilingi diri anda dengan bahagia orang yang positif, kehidupan akan menjadi begitu jauh lebih menyeronokkan.

Sekarang saya lebih tua Saya berminat untuk merasa lebih baik, dan berada dalam kesihatan yang lebih baik. Saya gembira bahawa saya tidak mempunyai apa-apa ubat-ubatan preskripsi yang saya ambil. Seorang doktor mahu saya untuk mengambil ubat tekanan darah tinggi sekali, tetapi saya memutuskan bahawa saya lebih suka menggunakan cara kesihatan semula jadi. Saya gembira yang saya lakukan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar